GINOP-5.1.7-17-2019

Kedvezményezett neve: ALBA BAU Épületgépészeti és Építőipari Szociális Szövetkezet
Projekt címe: Építőipari szolgáltatásfejlesztés az ALBA BAU Épületgépészeti és Építőipari Szociális Szövetkezetnél
Támogatás összege: 248 423 297,- Ft
Elszámolható összköltsége: 335 870 282, – Ft
Támogatás mértéke: 73.96 %
Projekt kezdete: 2020.10.01.
Projekt tényleges befejezési dátuma: 2022.08.31.
Projekt azonosító száma: GINOP-5.1.7-17-2019-00408

A projekt tartalmának bemutatása:

A szövetkezet az építőipari ágazatban versenyképesebbé kíván válni hosszútávon. Az építőipari tevékenységének újrapozícionálása érdekében a lengyeltóti székhelyfejlesztéshez igényelt támogatást a szövetkezet.

A piaci pozíciójának megerősítéséhez az építőipari munkavégzésükhöz közvetlen kapcsolódó eszközök, valamint a menedzsment és a szakmai, mérnöki feladatok ellátását támogató informatikai berendezések és programok beszerzését tervezi a projektben. A korszerűsítés a szakmai (tervezői, kivitelezői) munka kiszolgálását, a menedzsment feladatok támogatását, továbbá a munkaszervezés hatékonyság-növelését célozza.
A szövetkezet nem csak a tárgyi eszközök beszerzését tartja fontosnak a pályázatban és a mindennapi működése során, hanem ugyanakkora figyelmet szentel a dolgozóinak és azok szakképesítésének. A szervezet versenyképessé válásához nem elegendő kizárólag a beruházás megvalósítása, hanem a megfelelő számú, de ugyanakkor a minőségi munkát végző szakember foglalkoztatása is nélkülözhetetlen. Ezen szempontrendszer mentén haladva döntött úgy a szövetkezet, hogy 30 fő, köztük 23 fő hátrányos helyzetű munkavállaló felvételét és építőipari képzését vállalja a projekt megvalósítása alatt. A szakági tudáselsajátítást követően a képzésen résztvevők önálló munkavégzésre képesek, illetve a szakmai irányítás mellett az építőipari szakmunkákat megfelelően el tudják látni.

A projekt mérete tudatosan úgy került kialakításra, hogy illeszkedjen a szövetkezet gazdálkodásának eredményességéhez és teljes mértékben lefedje a jelenlegi vevői megrendeléseket.